Ανακαίνιση Καταστήματος Ένδυσης

Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση καταστήματος ένδυσης στην πόλη των Φαρσάλων.
Η παρέμβαση στην πρόσοψη έγινε με γήινες αποχρώσεις και ανάγλυφες υφές οι οποίες προσδίδουν φυσικότητα στη σύνθεση. Τα διάτρητα μεταλλικά πλαίσια και το φυσικό υλικό του κατακόρυφων στοιχείων δίνουν ανάσα στη στιβαρότητα της πατητής τσιμεντοκονίας.
Στο εσωτερικό του καταστήματος κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί ένας ανάλαφρος τόνος στις ξύλινες επιφάνειες με τη χρήση λευκού φόντου. Σχεδιάστηκαν ράφια με πρωτότυπες στηρίξεις καθώς και πλαίσια όπου αντικαθιστούν την κλασσική παρουσίαση των συνόλων.
Κατά το σχεδιασμό δόθηκε βαρύτητα στη λειτουργικότητα των κατασκευών. Βασική προσθήκη ήταν η κατασκευή του ραφιού-κούνιας όπου ανέδειξε το ύψος του μαγαζιού βοηθώντας ταυτόχρονα στην παρουσίαση των υποδημάτων.
Η επιλογή των υλικών συντέλεσε καθοριστικά στην δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου όπου το σοβαρό ύφος εναρμονίζετε άψογα με τη σύγχρονη ταυτότητα του καταστήματος.

Φωτογραφία: Ιωάννης Αρσενόπουλος