Pediatric Clinic

Pediatric Clinic

Το έργο περιλαμβάνει το σχεδιασμό και κατασκευή παιδιατρικού ιατρείου στην πόλη των Φαρσάλων.

Στον εσωτερικό χώρο κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί ένας ανάλαφρος και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικος τόνος με την προσθήκη μικρών κατασκευών και τη χρήση ουδέτερων αποχρώσεων.

Οι πρωτότυπες μικρές παρεμβάσεις ενσωματώθηκαν κυρίως στην τοιχοποιία κάθε χώρου. Τα οριζόντια και κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία τα οποία άλλοτε παίρνουν την μορφή αυτοκινητοδρόμου άλλοτε διάτρητου διαχωριστικού με κάθετη φύτευση εξάπτουν την παιδική φαντασία και δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα που περισσότερο πλησιάζει σε παιδότοπο παρά σε ιατρείο.

Σημείο αναφοράς του σχεδιασμού ήταν το παιδί και ο τρόπος αντίδρασής του στον χώρο που το περιβάλλει. Επομένως, κατά τη μελέτη δόθηκε βαρύτητα στο συνδυασμό την απλότητας και συνάμα εφευρετικότητας των κατασκευών. Όλες οι κατασκευές στην τοιχοποιία και το δάπεδο έχουν μικρές ή καθόλου προεξοχές όπως αρμόζει σε ένα χώρο όπου κινούνται παιδιά όλων των ηλικιών.

Η επιλογή των συνθέσεων συντέλεσε καθοριστικά στην δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου όπου το σοβαρό ύφος του ιατρείου εναρμονίζεται άψογα με τις ανάγκες του παιδικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Φωτογρaφία: Αρσενόπουλος Ιωάννης