See-through Loft

See-through Loft

Σε πολυκατοικία κατασκευής του 1982 στην πόλη των Φαρσάλων η εταιρία μας ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος εμβαδού 90,00m2.

Οι λειτουργίες του οργανώνονται σε δύο χωρικές ενότητες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα απομόνωσης μεταξύ τους. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής, το καθιστικό, την κουζίνα και την τραπεζαρία και η δεύτερη τα υπνοδωμάτια το λουτρό και τους αποθηκευτικούς χώρους.

Προτεραιότητα δόθηκε στη διάταξη και τη λειτουργικότητα των χώρων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για απομόνωση ή όχι σε διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητας. Γι αυτό το λόγο στο χώρο της κουζίνας χρησιμοποιήθηκαν διάτρητα και ημιδιάφανα διαχωριστικά που δίνουν την δυνατότητα για ιδιωτικότητα όταν αυτό απαιτείται χωρίς όμως να εκλείπει η κομψότητα του χώρου. Η διαπερατότητα των χώρων καθιστά εύκολη αλλά και ενδιαφέρουσα την περιπλάνηση καθώς και τον οπτικό έλεγχο μέσα σε αυτούς.

Οι αποχρώσεις και υφές που χρησιμοποιήθηκαν είναι κατά κύριο λόγο αυτές του ξύλου ώστε να προσδίδουν την απαραίτητη ζεστασιά στον λευκό καμβά της τοιχοποιίας. Οι όγκοι των επίπλων και των κατασκευών έχουν ακολουθήσει minimal γραμμές με κυρίαρχη αυτή της επιβλητικής κουζίνας σε μαύρη απόχρωση. Τα μεταλλικά φωτιστικά σε σκούρα απόχρωση με τις χρυσές λεπτομέρειες εναρμονίζονται με τις αποχρώσεις του χώρου και δίνουν μια διακριτική πολυτέλεια στην ατμόσφαιρα.

Τόσο οι  λιτές υφές όσο και καθαρές αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν έχουν ως στόχο την εμπειρία ενός περιβάλλοντος ιδανικό για ανάπαυση και ευχάριστη καθημερινότητα.

Φωτογρaφία: Αρσενόπουλος Ιωάννης