S&K survey engineers τεχνικό γραφείο

Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη και  υλοποίηση ενός γραφείου εμβαδού 80,00m2 στον όροφο διώροφου κτιρίου  στα Φάρσαλα. Oι χώροι σχεδιάστηκαν και εξοπλίστηκαν κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσουν τις ανάγκες δυο τοπογράφων μηχανικών και των συνεργατών τους. Το γραφείο στην αρχική του μορφή αποτελούνταν από ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, μια μικρή κουζίνα και w.c..

Αρχικά απαραίτητος ήταν ο διαχωρισμός του προσωπικού χώρου των μηχανικών με τον χώρο αναμονής των πελατών και της γραμματείας και αυτό επιτεύχθηκε  με μια διαχωριστική γυάλινη επιφάνεια που επιμέρισε τον ενιαίο χώρο σε δυο μικρότερους. Μεγάλο μέρος της επιφάνειας είναι αμμοβολισμένο ενώ μέρος του αποτελείται από οριζόντιες λωρίδες αμμοβολής για να υπάρχει μικρή οπτική επαφή των δύο χώρων.

Στην συνέχεια τόσο η επιλογή των χρωμάτων όσο και των υλικών έγινε με γνώμονα το κύριο χαρακτηριστικό  της δουλειάς ενός τοπογράφου μηχανικού, δηλαδή την συχνή και καθημερινή του επαφή με την φύση. Έτσι επιλέχτηκαν γήινα χρώματα και υφές τα οποία παραπέμπουν στο φυσικό τοπίο του πεδίου με σκοπό να επιτευχθεί η όσο το δυνατότερο πιστή αντιγραφή και μεταφορά του στον χώρο εργασίας τους.

Φωτογραφία: Άγης Θεοχαρόπουλος