Busy Bees/English Tutoring School | Farsala 2020

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

GroundPlan studio overtook the design and construction of a private tutoring school for English Language in Farsala town. The school was designed on a child-centered basis, so the vivid colors and small design surprises in the space could not be missing, as well as anything else that would create a child-friendly environment.

Main object of the design, as suggested by the client -who’ s also a teacher – was the creation of a colorful “hive”, which provides students with knowledge of the English language so that every child embraces it and will be prepared to use it when necessary, such as natural resource that will open new views in any aspect of his life.

In this manner the classrooms’ and offices’ separation walls at floor lever are leaving the orthogonal logic behind and following the design philosophy, making the building’s shape resembling to polygon beehive, thus creating associations to the design aspirations. The separation walls are interrupted from large transparent openings, as requested by the client, enabling the supervision of the space and enhancing the sense of transparency during daily school business.

Particular attention was given on the design surprises, which excite pupils’ imagination and every single design element in each classroom succeeded in fitting in the global idea, making daily school procedures appearing as games and fitting harmoniously and creatively into the space. Accordingly, the needs for fire fighting or emergency exit took the aspect of 3-dimensional letters or astronaut-fighters.

The classroom boards were turned into speech balloons and the Latin alphabet letters are hanging on the walls. This creates the possibility for students to a pleasureful wandering in the space and inspire their emotions to search, discover and acquire new knowledge through play and creative learning.

The all-around design, based on the intense colors, the construction, the movement flow and the teachers’ and students’ visual field, contributes to an experience of constant search, discovery and experiential learning.

YEAR OF COMPLETION

2020

LOCATION

Farsala

DESIGN TEAM & CONSTRUCTION OVERSIGHT

Theodoros Arsenopoulos & Theodora Saatsaki

PHOTOGRAPHY

Giannis Arsenopoulos

SHARE PROJECT