Loft House | Farsala 2017

YEAR OF COMPLETION

2017

LOCATION

Farsala

DESIGN TEAM & CONSTRUCTION OVERSIGHT

Theodoros Arsenopoulos

PHOTOGRAPHY

Giannis Arsenopoulos

SHARE PROJECT
  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

The alteration of colors and materials shape the identity of the spaces by combining the light with the dark and the warm with the cold, giving at the same time a modern and classic style.

The west-east apartment orientation makes the apartment bright while the large openings and balconies permit adequate lighting and ventilation throughout the day.

The loft is situated on the first floor of a three-storey apartment block in Farsala town and its 86m² were designed to fulfill the needs for a family of four.

The functional units are organized into two spaces: the first one being a unified kitchen-dining-living area with a storage space and a w.c., and the second consisting of the bedrooms and a bathroom.

The privacy of the two spaces is achieved by a corridor, which at the same time unifies and separates the two apartment units.