Summer House | Kritharia 2019

YEAR OF COMPLETION

2019

LOCATION

Kritharia, Magnesia

DESIGN TEAM & CONSTRUCTION OVERSIGHT

Theodoros Arsenopoulos

PHOTOGRAPHY

Giannis Arsenopoulos

SHARE PROJECT
  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Through an interior staircase the third 57m² floor can be reached, where the private rooms are located such as two bedrooms and a bathroom.

During the renovation the local stone “shale” from nearby Mt. Pelion was chosen as a cladding material for the fence an part of the house, in combination with white and gray, so as to harmonize with the landscape. The outdoor space was designed at several levels for plantings and a barbecue area. The external lighting that was installed highlights both the surrounding area and the body of the building at night.

Renovation of a beach house, situated on the coast of Kritharia in Magnesia. The building is located on a corner plot with southeast orientation and view on the Pagasetic Gulf.

Its basic functions, man and auxiliary, are developed on three levels. The first floor of 82m² consists of the parking lot, the boiler room, storage spaces and a small guest apartment.

The living and dining rooms, a w.c. and the kitchen on the second level of 62m² are accessible either externally from the surrounding area or the internally through the parking lot.