Vasilikos-Restaurant | Farsala 2017

YEAR OF COMPLETION

2017

LOCATION

Farsala

DESIGN TEAM & CONSTRUCTION OVERSIGHT

Theodoros Arsenopoulos & Andreas Chalaris

PHOTOGRAPHY

Giannis Arsenopoulos

SHARE PROJECT
  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

The lighting design -and the way it embraces the furniture- creates a warm and cozy ambience where someone can taste the menu. The large glass façade, facilitates the communication of the indoor space with the outside pedestrian area and highlights the view from the altitude of the square.

The chosen colors and materials on all surfaces emphasizes the mentioned design principles and creates an ensemble of high aesthetic value and functionality.

The project consists of the renovation of a “farm to fork” restaurant in the center of the city of Farsala.

The basic design principle was the conceivable division of the single space into three zones due to the different furniture and the way in which the space in the great room is used. Specifically, the first zone is the elevated part of the main space, which together with the luminous cove on the ceiling, constitutes a kind of ‘balcony’.

The second zone, is characterized by the marble rotunda with the imposing pendant lamp. Finally, the third zone with the raised furniture and the metal wine cellar in the background, invites the customer to wine tasting, including wines from Greek and foreign vineyards.