Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

  1. Εισαγωγή

Η Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ιστοσελίδας της GROUNDPLAN, έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πώς τα χρησιμοποιούμε και να αποδείξουμε τη συμμόρφωσή μας σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. H ιστοσελίδα αυτή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανονισμούς/ οδηγίες:

  • [(ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΫ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΝΟΜΟΣ 3471/2006 (ΦΕΚ133/Α΄/28.6.2006)
  • Ν.4624/2019
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2009/136/ΕΚ
  • ΝΟΜΟΣ 4070-2012 (ΦΕΚ 82/10.4.2012)
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

Ελπίζουμε ότι όλοι θα αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά.

Σε περίπτωση που αφού τη διαβάσετε διαφωνείτε, παρακαλώ ν’ αποχωρήσετε άμεσα.

Η πολιτική αυτή σχετίζεται με όλους εσάς που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας μέσω τηλεφώνου ή μέσω του ιστότοπου μας.

Ο ισότοπός μας έχει την δυνατότητα να τροποποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις χωρίς καμία άλλη ενημέρωση, με δυνατότητα άμεσης ισχύς.

  1. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

 Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ή επικοινωνείτε με εμάς μέσω της διαθέσιμης φόρμας επικοινωνίας, είναι αναγκαίο να επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα, που απαιτούνται για την ορθή και ασφαλή λειτουργία του ιστότοπου. Κατά την επεξεργασία των δεδομένων σας συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία. Στα πλαίσια αυτά, έχουμε ως προτεραιότητα και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας ή κηδεμόνων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε.

  1. Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχεται αυτόματα

Με μόνη την επίσκεψη και περιήγηση στον ιστότοπο μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, όπως είναι:

  • η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας,
  • ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα,
  • οι ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην σελίδα,
  • η ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή,
  • βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και
  • πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, Flash cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω στην ενότητα Cookies).

Ο Λόγος αποκρυπτογράφησης και διατήρησης της διεύθυνσης διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας, έγκειται στην νομική μας υποχρέωση να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του δικτύου, την παροχή των υπηρεσιών μας και την προώθηση των πληροφοριών της σελίδας μας, από οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια, ώστε να σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικά ασφαλές περιβάλλον για την περιήγηση σας στον ιστότοπο μας, πάντα σε συμφωνία με τους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου περί ΓΚΠΔ. (GDPR άρθρο 6 παρ. 1 εδάφιο γ’ και στ’ )

 

  1. Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται κατά την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας

Ο ιστότοπος διαθέτει φόρμα επικοινωνίας, μέσω της οποίας μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματα σας προς εμάς. Κατά τη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας ζητούνται να μας παραθέσετε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • το πλήρες ονοματεπώνυμο
  • η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του επισκέπτη.
  • θέμα επικοινωνίας
  • το μήνυμα σας

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η επικοινωνία μας, με μοναδικό σκοπό την άμεση ανταπόκριση στα μηνύματα σας, την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών, καθώς και τη στατιστική ανάλυση της επισκεψιμότητας και χρήσης του ιστότοπου μας. Η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι η συγκατάθεση σας (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ. 1α).

 

  1. Χρήση και ανταλλαγή πληροφοριών

Η GROUNDPLAN   σέβεται το δικαίωμά σας να προστατεύονται το απόρρητό σας και οι πληροφορίες που σας αφορούν και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές για τους προαναφερόμενους σκοπούς . Για τον λόγο αυτό δεν κοινοποιεί, δεν διαβιβάζει  και δεν  καθιστά  τις πληροφορίες που σας αφορούν προσιτές σε τρίτους. Επίσης δεν  διαβιβάζουμε τις πληροφορίες αυτές  εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδέχεται να καθιστούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς διαθέσιμες σε άλλες εταιρείες, εφαρμογές ή πρόσωπα στις περιστάσεις που αναφέρονται παρακάτω:

  • Μπορεί να κοινοποιήσει σε τρίτα μέρη συγκεντρωτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν σας ταυτοποιούν άμεσα, για να μπορέσει να αναπτύξει το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας της.
  • Μπορεί να χρησιμοποιεί ή να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τρίτα μέρη για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την ιστοσελίδα μας, όπως διαχείριση της βάσης δεδομένων, παροχή υπηρεσιών συντήρησης, αναλυτικά στοιχεία, επεξεργασία δεδομένων και διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κειμένου. Αυτά τα τρίτα μέρη θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που σας αφορούν μόνο για την εκτέλεση των παραπάνω καθηκόντων τους για λογαριασμό μας και με ρητές συμβατικές δεσμεύσεις ως προς την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων σας.
  • Μπορεί να κοινοποιήσει πληροφορίες για εσάς για να διερευνήσει, αποτρέψει ή προβεί σε ενέργειες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες, εάν υπάρχουν υποψίες για έκνομη συμπεριφορά ή αξιόποινες πράξεις σε βάρος δικαιωμάτων και έννομων συμφερόντων οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, σε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης του ιστοτόπου μας ή εάν απαιτείται από το νόμο, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις στις οποίες θεωρούμε καλόπιστα ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών είναι απαραίτητη.
  • Μπορεί να κοινοποιήσει πληροφορίες που σας αφορούν για να απαντήσει σε δικαστικές κλητεύσεις, εντάλματα ερευνών, δικαστικές διαδικασίες, δικαστικές εντολές, νομικές διαδικασίες ή άλλα μέτρα επιβολής του νόμου από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, περιλαμβανομένης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και των Εποπτικών Αρχών Προστασίας Δεδομένων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για να κατοχυρώσει και να προασπίσει τα νόμιμα δικαιώματά της ή για να αντικρούσει αξιώσεις εις βάρος της.
  • Μπορεί να κοινοποιήσει πληροφορίες που μας παρέχεται, κοινοποιώντας ή δημοσιεύοντας ενέργειες που σας ταυτοποιούν άμεσα σε κοινωνικά δίκτυα. Σημειωτέον, στην προκειμένη περίπτωση, οποιαδήποτε ενέργεια επιλέγεται πρώτα από εσάς, προτού δημοσιευθεί σε κοινωνικά δίκτυα.

 

  1. Χρόνος διατήρησης πληροφοριών

Η GROUNDPLAN   θα διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει μέσω του ιστότοπου του για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας. Εφόσον ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή κι επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διαγράψει τα δεδομένα σας από τα ηλεκτρονικά και φυσικά του αρχεία, εκτός εάν η τήρηση αυτών καθίσταται απαραίτητη σε συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωσή του ή για την άσκηση, θεμελίωση ή υπεράσπιση δικαιωμάτων ή έννομων συμφερόντων του ενώπιον δικαστικών αρχών.

  1. Ασφάλεια

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας είναι για μας απόλυτη δέσμευση. Για να το πετύχουμε αυτό, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, την ανταπόκριση και επάρκεια των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

  1. Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

  • Πρόσβασης και Ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει, για τη νομική βάση επεξεργασίας, για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε καθώς και τους αποδέκτες των δεδομένων σας.

  • Διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς, υπό την προϋπόθεση ότι μας προσκομίζετε τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την ανάγκη διόρθωσης ή συμπλήρωσης.

  • Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο.

  • Διαγραφής

Τέλος, έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν ή εάν ανακαλείτε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και στις άλλες περιπτώσεις που προβλέπει ο ΓΚΠΔ.

 

 

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω μέσα επικοινωνίας:

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

  • 24910-23950
  • 6948878677

 

Email:

  • info@groundplan.gr

 

 

Σε κάθε περίπτωση, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  (www.dpa.gr).

 

 

  1. Αλλαγές στην παρούσα πολιτική

Η GROUNDPLAN   διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας Πολιτικής, πάντα σε συμφωνία με τους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου περί ΓΚΠΔ. Οι επισκέπτες του ιστότοπου  μας θα πρέπει να διαβάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων για να ενημερώνονται σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή, που πραγματοποιείται, δεν θα ενημερώνουμε με κάποια ειδική ενέργεια ξεχωριστά τον κάθε ένα από τους επισκέπτες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές αυτές. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου μας ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.