Βασιλικός /Bar-Εστιατόριο Κουζίνα Γκρέκα | Λάρισα 2021

ΕΤΟΣ OΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2021

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Λάρισα

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ

Θοδωρής Αρσενόπουλος & Θεοδώρα Σαατσάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Γιάννης Αρσενόπουλος

SHARE PROJECT
  • Έτος :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Γι’ αυτό το λόγο σε όλη την αριστερή πλευρά του καταστήματος δεσπόζει ένας ενιαίος δερμάτινος καναπές που δίνει την δυνατότητα για διαχωρισμό ή ένωση των τραπεζιών χωρίς όμως να εκλείπει η κομψότητα του χώρου.

Η ανοιχτή κουζίνα έχει τη δυνατότητα να απομονώνεται με τη χρήση κινούμενων μη διαπερατών διαχωριστικών εξευγενίζοντας το χώρο και μεταμορφώνοντας το κατάστημα ανάλογα με την περίσταση.

Η έκρηξη των χρωμάτων και υλικών συντέλεσαν στη δημιουργία ενός χώρου με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και διακριτική πολυτέλεια.

Το 2017 η εταιρία μας ανέλαβε να ανανεώσει το πρώτο bar-restaurant «Βασιλικός» στην πόλη των Φαρσάλων. Τρία χρόνια μετά, στην καρδιά της πλατείας Νεάπολης στη Λάρισα, η ομάδα μας ανέλαβε το σχεδιασμό και υλοποίηση του δεύτερου στη σειρά restaurant «Βασιλικός Κουζίνα Γκρέκα».

Με αναφορές στο πρώτο κατάστημα και εμπλουτισμένο design εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος χώρος που πλέον ορίζεται ως σταθμός της ελληνικής γαστρονομικής εμπειρίας.

Προτεραιότητα δόθηκε στη διάταξη, τη λειτουργικότητα και πολυμορφικότητα του συγκεκριμένου χώρου ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν οι διαφορετικές κάθε φορά ανάγκες.

Τα ιδιαίτερα επιχρίσματα με πρωτογενές υλικό το στάχυ όπως και τα μπρούτζινα παλαιωμένα φωτιστικά με τα καμπύλα σχήματα γεννούν συνειρμούς για τις κατεξοχήν πρώτες ύλες και τα παραδοσιακά σκεύη της ελληνικής κουζίνας.

Η χρήση του ξύλου πάνω από τα καθίσματα και η αντανάκλαση του φωτισμού στις λείες και καμπύλες επιφάνειες δίνουν την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν το χώρο και ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Το σκούρο επίχρισμα που χρησιμοποιήθηκε στο δάπεδο σε συνδυασμό με τα σκούρα μεταλλικά τραπέζια δημιουργούν την εντύπωση ότι τα έπιπλα ξεπροβάλουν από το έδαφος.

Οι υφές που χρησιμοποιήθηκαν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του καταστήματος στοχεύουν στην εμπειρία της ελληνικής κουζίνας προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του σύγχρονου κοινού.