Βασιλικός-Εστιατόριο | Φάρσαλα 2017

ΕΤΟΣ OΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2017

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Φάρσαλα

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ

Θοδωρής Αρσενόπουλος & Ανδρέας Χάλαρης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Γιάννης Αρσενόπουλος

SHARE PROJECT
  • Έτος :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Ο φωτισμός και όπως αυτός αγκαλιάζει τα έπιπλα δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον που μπορεί κάποιος να απολαύσει τα πιάτα του σεφ. Η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια στην όψη του εστιατορίου βοηθά την επικοινωνία του εσωτερικού χώρου με αυτόν του πεζοδρόμου και αντίστροφα.

Η επιλογή των χρωμάτων και των υλικών σε όλες τις επιφάνειες ενισχύουν την παραπάνω σχεδιαστική αρχή και δημιουργούν ένα σύνολο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση ενός bar-restaurant στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων.

Βασική σχεδιαστική αρχή ήταν η νοητή διάσπαση του ενιαίου χώρου σε τρείς ζώνες ώστε να δίνει την δυνατότητα στον πελάτη της διαφορετικής επιλογής.  Συγκεκριμένα η πρώτη ζώνη αφορά το υπερυψωμένο τμήμα που σε συνδυασμό με την φωτεινή εσοχή που δημιουργήθηκε στην οροφή αποτελεί τον «εξώστη» του εστιατορίου.

Η δεύτερη ζώνη  χαρακτηρίζεται από την μαρμάρινη ροτόντα με το κρεμαστό επιβλητικό φωτιστικό. Τέλος η τρίτη ζώνη με τα υπερυψωμένα έπιπλα και την μεταλλική κρασιέρα στο βάθος αυτής προδιαθέτει τον πελάτη να δοκιμάσει κρασιά ελληνικού και ξένου αμπελώνα.