Γεύση est 1988 | Φάρσαλα 2020

ΕΤΟΣ OΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2020

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Φάρσαλα

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ

Θοδωρής Αρσενόπουλος & Θεοδώρα Σαατσάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Γιάννης Αρσενόπουλος

SHARE PROJECT
  • Έτος :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Προτεραιότητα δόθηκε στη διαμόρφωση του χώρου εξυπηρέτησης σε συνδυασμό με τη λειτουργική διάταξη του εργαστηρίου. Στο χώρο έκθεσης προϊόντων δεσπόζει ο εντυπωσιακός πάγκος πώλησης με την ραφιέρα τοίχου που έχει αποθηκευτικό και εκθετικό ρόλο.

Η μελέτη φωτισμού έγινε προσεκτικά και η επιλογή των ιδιαίτερα εκλεπτυσμένων φωτιστικών ήρθε σε απόλυτη αρμονία με τα γήινα χρώματα, τις φυσικές υφές και τις ξύλινες κατασκευές οι οποίες κυριαρχούν στο γενικό χώρο του καταστήματος.

Η εταιρία Γεύση ιδρύθηκε το 1988 στην πόλη των Φαρσάλων και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο του Απιδανού με το πρώτο κατάστημα το οποίο στεγάζει και το εργαστήριο παραγωγής προϊόντων. Το 2000 η εταιρία μεγαλώνει με ακόμη ένα κατάστημα στο κέντρο των Φαρσάλων στο οποίο γίνεται εμφανής η εταιρική ταυτότητα. Το 2020 η εταιρία μας ανέλαβε να ανανεώσει το πρώτο εκ των καταστημάτων στο πάρκο Απιδανού.

Με εμπλουτισμένο design εμπνευσμένο από την εταιρική ταυτότητα και σαφείς αναφορές στο ήδη ανακαινισμένο δεύτερο κατάστημα δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος χώρος που έχει σκοπό πέρα από τις επισιτιστικές ανάγκες να εξυπηρετήσει και την έννοια του ελεύθερου χρόνου για ένα πολύ πιο απαιτητικό πλέον κοινό.

Η επιλογή των υλικών είχε ως στόχο την ανάδειξη του φιλόξενου χαρακτήρα του καταστήματος και τον αντικατοπτρισμό της ποιότητας των προσφερόμενων αγαθών στο χώρο. Η αξιοποίηση του εξωτερικού χώρου στο πάρκο του Απιδανού ποταμού δημιουργεί μία όαση μέσα στην πόλη ιδανική για χαλαρωτικές στιγμές όπου μέσα από την επιλογή των καθισμάτων και τραπεζιών το κατάστημα εναρμονίζεται άψογα με τα ιστορικά και φυσικά στοιχείου του τοπίου.

Η χρήση του φυσικών υφών και χρωμάτων τόσο στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο αντανακλά την αγάπη στις ποιοτικές πρώτες ύλες σε κάθε τους μορφή οι οποίες εξυπηρετούν αρμονικά τις ανάγκες άνεσης και διαχρονικότητας.