Γεύση to go | Φάρσαλα 2021

ΕΤΟΣ OΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2021

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Φάρσαλα

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ

Θοδωρής Αρσενόπουλος & Θεοδώρα Σαατσάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Γιάννης Αρσενόπουλος

SHARE PROJECT
  • Έτος :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Ο χώρος μπροστά από το κατάστημα εμπλουτίστηκε με την κατασκευή ενός φωτιζόμενου stand για ολιγόλεπτες στάσεις.

Προχωρώντας προς το εσωτερικό, ο προσανατολισμός της ανοιγόμενης τζαμαρίας, της ραφιέρας αποθήκευσης και της προέκτασης του πάγκου εξυπηρέτησης έχει στραφεί προς τα διερχόμενα οχήματα για άμεση οπτική επαφή.

Οι βοηθητικοί χώροι φιλοξενούνται στο πίσω μέρος του καταστήματος και διαχωρίζονται από τον κυρίως χώρο με τοίχο και κουφώματα ντυμένα με κάθετες ξύλινες πήχεις για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της ενιαίας επιφάνειας με «κρυφά» ανοίγματα. Στον χώρο εξυπηρέτησης απέναντι από τον πάγκο πώλησης φιλοξενεί ράφια για έκθεση επιλεγμένων τοπικών προϊόντων.

Το αρχιτεκτονικό μας γραφείο ανέλαβε τον σχεδιασμό και υλοποίηση του τρίτου σημείου εξυπηρέτησης «Γεύση to go” στην οδό Λαρίσης, μία από τις κύριες οδούς για είσοδο-έξοδο στην πόλη των Φαρσάλων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ογκοπλασία των όψεων και την ανύψωση του καταστήματος καθώς ο βασικός στόχος ήταν το κατάστημα να διακρίνεται σε απόσταση από τους πεζούς και τα οχήματα. Αυτό επιτεύχθηκε αφενός με την ανοδική πορεία του στηθαίου όσο προχωράμε προς την κύρια όψη και αφετέρου με την δημιουργία της εξωτερικής καμάρας που καταλήγει στην επιγραφή.

Στην πλάγια όψη του κτηρίου παρουσιάζονται ελκυστικά και ξεκάθαρα οι παροχές του καταστήματος ακόμα και για τον πιο βιαστικό περαστικό.

Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική μελέτη φωτισμού πραγματοποιήθηκε με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη των διαθέσιμων προϊόντων καθώς και των ανάγλυφων υφών και ιδιαίτερων χρωματισμών που τα περιβάλλουν. Τα κρεμαστά φωτιστικά που χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τις βιτρίνες έκθεσης ξεχωρίζουν για τη δυναμική τους παρουσία και εναρμονίζονται με το χώρο σε συνδυασμό με τις ξύλινες κατασκευές οροφής που τα περιβάλλουν.

Η επιλογή των υλικών που πλησιάζουν φυσικές υφές και των ιδιαίτερων αποχρώσεων έγινε με βάση την ανάδειξη της εταιρικής ταυτότητας σε αρμονία με το σύγχρονο designπου είναι έτοιμο να υπηρετήσει τις ανάγκες της νέας γενιάς και μίας νέας τάξης πραγμάτων.