Παραθαλάσσια Κατοικία | Κριθαριά 2019

ΕΤΟΣ OΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2019

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κριθαριά, Μαγνησία

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ

Θοδωρής Αρσενόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Γιάννης Αρσενόπουλος

SHARE PROJECT
  • Έτος :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Εσωτερική σκάλα οδηγεί στο τρίτο επίπεδο, εμβαδού 57,61τ.μ., με τους ιδιωτικούς χώρους των ενοίκων, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό.

Η πέτρα ως υλικό επένδυσης της περίφραξης και μέρους της κατοικίας, σε συνδυασμό με το λευκό και το γκρι, επιλεχτήκαν με στόχο την εναρμόνιση της με το τοπίο. Στον περιβάλλοντα χώρο δημιουργήθηκαν επίπεδα για φύτευση και χώρο barbeque. Τα εξωτερικά φωτιστικά που τοποθετηθήκαν αναδεικνύουν τόσο τον περιβάλλοντα χώρο όσο και το σώμα του κτιρίου τις νυχτερινές ώρες.

To έργο αφορά την ανακαίνιση εξοχικής κατοικίας που βρίσκεται στην Κριθαριά  Μαγνησίας. Το κτίριο τοποθετείται σε γωνιακό οικόπεδο εμβαδού 182,43τ.μ. με νοτιοανατολικό προσανατολισμό και θέα στον Παγασητικό κόλπο.

Οι βασικές λειτουργίες του, κύριες και βοηθητικές, αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο εμβαδού 82,50τ.μ. αποτελείται από τον χώρο στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, αποθηκευτικούς χώρους και ένα μικρό διαμέρισμα-ξενώνα της κατοικίας.

Στο δεύτερο επίπεδο εμβαδού 62,65τ.μ., προσβάσιμο είτε εξωτερικά από τον περιβάλλοντα χώρο είτε εσωτερικά μέσω του χώρου στάθμευσης, βρίσκονται  το καθιστικό, η τραπεζαρία, ένα w.c. και  η κουζίνα.